Workshops

Familie Opstellingen

Voel je de behoefte om iets te veranderen of te doorbreken, zoals belemmerende patronen, situaties waar je als vanzelf in terecht komt, relatieproblemen, het wegvloeien van energie in vergelijkbare situaties?
 
Terwijl je er met jouw hoofd niet bij kan, voel je met heel je ziel en zaligheid dat het klopt…

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een methode om onbewuste patronen en dynamieken binnen familiesystemen zichtbaar te maken. Tijdens een opstelling wordt gewerkt met een “brandende vraag” van een van de deelnemers. De vraagsteller kiest representanten uit om familieleden en hun onderlinge relaties te vertegenwoordigen. De afloop van  een opstelling is niet voorspelbaar, het is de kunst om dat wat zich aandient te laten ontvouwen. Met het inzicht dat tijdens een opstelling wordt verkregen kan iets in gang gezet worden, waar zowel de vraagsteller als het systeem mee vooruit kan. 

Hoe werkt een familieopstelling?

Een familieopstelling is een methode waarbij je door middel van het opstellen van representanten (personen
of objecten die de familieleden vertegenwoordigen) inzicht kunt krijgen in de onderlinge relaties en dynamieken binnen een familie. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van systemische principes, zoals ordening en balans.

Bij een familieopstelling wordt er gewerkt met de vraagsteller en de representanten van de familieleden. De vraagsteller kiest representanten voor zichzelf en zijn familieleden en plaatst ze op een bepaalde manier in de ruimte. Door middel van observatie en feedback van de representanten kunnen onbewuste patronen en blokkades binnen de familie aan het licht komen.

Het doel van een opstelling is om inzicht te krijgen in de onderlinge relaties binnen families, en eventuele verstoringen te herkennen en mogelijk op te lossen. Dit kan generaties terug kan gaan en kan helpen bij familieconflicten en trauma’s.  

Wat zijn de voordelen van het doen van een familieopstelling?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het doen van een familieopstelling, waaronder:

  •  Inzicht krijgen in de onderliggende oorzaken van problemen en conflicten binnen de familie.
  • Het creëren van een veilige ruimte om emoties te uiten en te verwerken.
  • Het bevorderen van empathie en begrip tussen familieleden.
  • Het verbeteren van communicatie binnen de familie.
  • Het vergroten van zelfbewustzijn en persoonlijke groei.

Kan iedereen deelnemen aan een familieopstelling?

Bijna iedereen kan deelnemen aan een familieopstelling. Het is wel belangrijk om te weten dat een familieopstelling vaak emotioneel beladen kan zijn, en dat het daarom belangrijk is om jezelf goed voor te bereiden op wat er kan gebeuren tijdens de sessie. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan de sessie goed te praten met de begeleider van de familieopstelling, en eventuele vragen te stellen die je hebt. Ook is het belangrijk om te weten dat een familieopstelling niet altijd de oplossing biedt voor problemen, maar dat het wel kan helpen om inzicht te krijgen in bepaalde patronen of dynamieken binnen een familie.

 

Echter, als je bekent met psychische stoornissen, psychoses, epilepsie, PTSS of verslavingen, kan je bij ons niet deelnemen aan de workshop Familieopstellingen.

 

Hoe kan ik mij aanmelden?

Als je een vraag of thema hebt waar je mee wil werken, meld je dan aan als Vraagsteller. Heb geen vraag maar wil je wel deelnemen, of ervaren wat het inhoud en hoe het gaat, meld je dan aan als Representant. Dat wijst zich terwijl jij je aanmeld. 

 

Waar moet ik zijn?

Bij ons kan je elke tweede dinsdag van de maand deelnemen aan een Familieopstelling. We doen dit op een leuke locatie in Amersfoort. In De Ontmoeting aan De Bekroning 2, 3823 EA in Amersfoort.

 

Wanneer kan ik deelnemen?

Je kan je nu inschrijven voor de komende workshop. De locatie is open vanaf 19:15. We starten met het programma om 19:30. Kom op tijd, want we hebben veel te doen. 

 

Wat gaan we doen?

 

 

Op 14 november gaan kan je kennismaken met Familieopstellingen. Aan de hand van een korte uitleg ga je in klein groepjes met een aantal opdrachten aan de slag. Je zal ervaren hoe het is om opsteller en representant te zijn. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met Familieopstellingen.

 

Op 10 december, de laatste workshop van dit jaar gaan we werken met verlies en rouw. Hoe verhoud jij je ten opzichte van deze thema’s. 

 

Schrijf je meteen in, dan is jouw plek gegarandeerd. 

Reserveer jouw plek.

Laden...

De Ontmoeting is een fijne locatie in de wijk Kattenbroek, in  Amersfoort.
Parkeren is er gratis. 
Vanaf 19:15 uur staat de koffie en thee klaar. We beginnen om 19:30 uur.

Beginnen met chatten
Meer weten?
Hallo, hoe kan ik jou het beste helpen?