Mijn naam is Lars Steendam

Lars Steendam

Over mij

Wie is Lars Steendam? Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in hoe ‘het’ werkt. Via apparaten, systemen, processen kwam ik uit bij mensen. Mijn fascinatie is verschoven naar hoe het komt dat ‘het’ juist niet werkt. Met een leergierig karakter en als motto “Je komt er maar op een manier achter” ontdekte ik de principes achter gedrag. 

Opzoek naar balans tussen werken met het hoofd en iets doen met mijn handen, kwam ik uit bij stoelmassage. Tijdens de eerste opleiding en het vele oefenen, bleek ik dit echt in de vingers te hebben. Na de de opleiding tot professional, ben ik stoelmassages gaan geven bij bedrijven. Daar kwam ik letterlijk in aanraking met flink gestresste mensen. De verhalen die werden verteld tijdens de 20 minuten durende massages, zetten mij aan het denken. Hoe kan ik hen verder helpen om een oplossing te vinden, in plaats van een kort moment van ontspanning, waarna men weer verder gaat met waar men gebleven was. 

De NLP-opleidingen leerden mij wat ik weten moest over communicatie en hoe stress ontstaat als mensen  zichzelf en anderen niet echt begrijpen. Dat was voor mij een flinke stap voorwaarts. Tijdens de NLP-Master opleiding leerde ik hypnose toepassen en met dat inzicht wist ik wat me te doen stond: al mijn kennis en ervaring inzetten om mensen te helpen om los te komen van trauma’s, oude patronen en belemmerende overtuigingen. 

Gedurende mijn opleiding tot hypnotherapeut heb ik ervaren dat een fijne jeugd in een veilige en liefdevolle omgeving toch meerdere kleine trauma’s kan veroorzaken, waarvan de optelsom tot bepaald gedrag kan leiden, waar je op later leeftijd veel last van kan hebben. Jouw geschiedenis kan je niet veranderen, maar hoe je er nu mee omgaat wel. Hypnotherapie is een prachtig middel om dat te bewerkstelligen. Ik help je graag verder.

Voor wie is hypnose geschikt?

Iedereen kan in hypnose, je hoeft het alleen maar te willen en mijn suggesties op te volgen.  Meer is er niet voor nodig. Ook als je graag de controle houdt kan je prima in hypnose. Het is een misvatting dat hypnose een willoos slachtoffer van je maakt. In hypnose ben je zeer ontspannen en in een staat van diepe concentratie, waarbij al het andere naar de achtergrond verdwijnt.  Je zou het kunnen vergelijken met helemaal in een boek of in een film zitten, of wanneer je een game speelt. Wanneer je iets aan het doen bent waar je helemaal in op gaat en je besef van tijd en plaats naar de achtergrond verdwenen is. 

In hypnose krijg je toegang tot je onderbewustzijn. Daar ligt alles wat je in je leven hebt ervaren opgeslagen. Herinneringen aan blije en mooie momenten en aan  mindere fijne en nare gebeurtenissen, die geleid hebben tot trauma’s, angsten,  belemmerende overtuigingen, overlevingsstrategieën  en onzekerheden. Daarom kan hypnotherapie zo effectief worden ingezet om te veranderen.

Je krijgt inzicht in waarom je dat ongewenste gedrag vertoond en welke patronen daar aan ten grondslag liggen.  Je leert deze te doorbreken en om te zetten in positief en passend gedrag.  Je merkt dat je  voortaan een keuze hebt hoe in je reageert.

In Hypnose met hand drop techniek
Beginnen met chatten
Meer weten?
Hallo, hoe kan ik jou het beste helpen?