Lichamelijke klachten

Hypnotherapie helpt bij lichamelijk klachten!

Hypnotherapie biedt veel mogelijkheden en is effectief om lichamelijke klachten aan te pakken. Het is zelfs wetenschappelijk aangetoond dat klachten kunnen verminderen, of zelfs helemaal verdwijnen. Ongeveer de helft van de mensen die met lichamelijke klachten bij de huisarts komen, krijgen te horen dat er geen medische oorzaak te vinden is. De klachten zijn echt en vaak ernstig en geven veel ellende en zorgen. En als je dan te horen krijgt dat je er maar mee moet leren leven, kan dat veel stress geven.

Je kan te maken krijgen met onbegrip uit je omgeving, na een tijd is men er wel klaar mee en haakt af. Het kan er toe leiden dat je angsten ontwikkelt, doordat je geen zicht op verbetering hebt. Je relatie kan er onder lijden, is er begrip en hoe gaat je partner om met jouw beperkingen. Pijnklachten kunnen van grote invloed zijn op je libido en seksualiteit, dat kan leiden tot relatieproblemen. Hoe lang heeft je partner begrip voor jouw klachten? Wat doet het met jou? Welke gedachtes heb jij over je zelf en over je leven en welke impact heeft dat op jouw  gedrag. Dat kan leiden tot een toename van de klachten. Voor je het goed en wel beseft kom je in een negatieve spiraal. 

Ga met fysieke klachten altijd eerst naar je huisarts en laat je onderzoeken. Als er sprake is van een medische oorzaak, luister dan naar de behandelende artsen en volg hun advies op. Maar als er geen medische oorzaak is, of als de medische behandeling heeft onvoldoende resultaat, is er sprake van somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten  (SOLK). Het is niet nodig om er mee te moeten leren leven, want hypnotherapie biedt meerdere mogelijkheden om jouw klachten aan te pakken. Doorbreek de negatieve spiraal en krijg je leven weer terug. 

Is dit het moment om een kennismakingsafspraak te maken. Het kan nu.

Maak nu een afspraak

Of stuur me een Appje en ik neem vlot contact met je op.

Laden...
Beginnen met chatten
Meer weten?
Hallo, hoe kan ik jou het beste helpen?