Kanker en Hypnotherapie

Diagnose kanker

Wanneer jij of je dierbare te horen krijgen dat er kanker is vastgesteld, dan is het alsof jouw hele wereld in elkaar stort. Kanker is een ernstige ziekte en het idee alleen al roept vaak negatieve associaties op. Je wil er echt alles aan doen om beter te worden. Hypnotherapie kan je in dit proces ondersteunen.

Het kan helpen on de stress te verminderen, waardoor je ruimte krijgt om te ontspannen. Dat heeft een positieve invloed op je lichamelijk, emotioneel en psychisch welzijn. Ook kan het helpen om beter om te gaan met angst en onzekerheid. Angst voor de ziekte, angst voor de behandeling en onzekerheid over de mogelijke gevolgen voor jou en je dierbaren.  

Hypnotherapie werkt met suggesties en visualisaties die gericht zijn op het versterken van positieve gedachtes, gevoelens en jouw immuunsysteem. Dat kan de medische behandelingen die je moet ondergaan positief beïnvloeden, waardoor deze effectiever worden en je minder last krijgt van nare bijwerkingen.

Als je geconfronteerd wordt met kanker kan dat een traumatische werking hebben die diep in je leven ingrijpt. Mogelijk komt ook oud leed naar boven en raak je overweldigd door emoties. Hypnotherapie is zeer geschikt om trauma’s te verwerken. 

En als genezing uiteindelijk niet meer mogelijk blijkt te zijn en het einde van je leven in zicht komt, kan hypnotherapie je helpen bij het aanvaarden en loslaten, zodat je in contact met je dierbaren afscheid kan nemen. 

Let op: de medische behandeling staat altijd voorop. Het is dan ook belangrijk dat je contact houdt met je artsen en hun adviezen ter harte neemt en de medische behandelingen volgt. Hypnotherapie kan daarin ondersteunend zijn.

Of hypnotherapie iets voor jou is weet je door het te doen. Inderdaad, je doet het zelf en ik help je er graag bij, omdat ik weet dat veel mensen er bij gebaat zijn. Hoeveel behandeling wenselijk zijn is op voorhand niet te zeggen, tijdens het intake gesprek zullen we daar op ingaan. Maak nu een afspraak voor een gratis intake gesprek. 

Maak nu een afspraak

Of stuur me een Appje en ik neem vlot contact met je op. 

Laden...
Beginnen met chatten
Meer weten?
Hallo, hoe kan ik jou het beste helpen?